Mustafa Küçüköner Yansımalar Sergisi

MEDAŞ Sanat Galerisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 

Mustafa KÜÇÜKÖNER

YANSIMALAR

24 Şubat 2020

Açılış: Pazartesi Saat: 17:30

MEDAŞ Sanat Galerisi

mustafa küçüköner yansımalar

Mustafa KÜÇÜKÖNER Kimdir?

Adı: Mustafa Küçüköner
Tam adı: Doç. Dr. Mustafa Küçüköner
Unvan: (G.S.F.) Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi
Doğum: Gümüşhane, Türkiye, 1971

  • 1971 yılında Gümüşhane'de doğdu.
  • 1991 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Veysel Günay Atölyesi'nden mezun oldu.
  • 1992-1994 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Erzurum Aşkale ilçesinde resim öğretmenliği yaptı.
  • 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (G.S.F.) Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi oldu.
  • 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (S.B.E.) Resim Ana Sanat Dalı’nda Yrd. Doç. Erol Kılıç danışmanlığında ders aşamasını, Yrd. Doç. Reşat Başar danışmanlığında da, "Fikret Mualla’nın Resimleri'nde Renk-İmge İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme" konusu ile tez aşamasını tamamladı.
  • 2000 yılında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’nde 35. maddeye göre Araştırma Görevlisi oldu. Aynı yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi S.B.E. Resim Ana Sanat Dalı’nda Sanatta Yeterliğe başladı. Ders aşamasında Prof. Aydın Ayan, Prof. Asım İşler, Prof. Kemal İskender, Prof Ali Akay ve Öğr. Gör. Fevzi Tüfekçi’den dersler aldı.
  • 2004 yılında Yrd. Doç. İrfan Okan danışmanlığında "İmge ve Çoğaltma" konulu Sanatta Yeterlik Eser/Metnini tamamladı. Aynı yıl tekrardan Erzurum Atatürk Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi oldu.
  • 2005 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent oldu.
  • 2010-2011 yılları arasında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum 2011 Kış Oyunları (EWU) Genel Koordinatörlüğü Kültür Sanat Komitesi Komite Başkanlığı yaptı ve çok sayıda sergi, sempozyum, çalıştay, konser, defile gibi kültürel ve sanatsal faaliyet yönetti.
  • 2013 yılında profesör olan sanatçının 7 kişisel sergisi, 100'ü aşkın ulusal ve uluslararası karma sergi, çalıştay gibi sanatsal faaliyetleri bulunmaktadır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında birçok müzede eserleri yer almaktadır. 

Şuan Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde hocalığını yapmaktadır.
Sanatçının son dönem ahşap oyma ve boyama işlerinde siyah beyaz kurgulu spiral form arayışları "Babil Güncellemeleri" teması ile biçim kazanmaktadır. Sanatçının 2013 yılında yayımlanan "Güncellenen İmgeler: Babil" adlı kitapta hem kendi sanatsal arayışlarını sorgulamakta hem de benzer çalışmalardan örnekler bulunmaktadır.

Yorumlar