Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi

Arıteks, DuPont ve Protal şirketlerinin altın sponsorluğunda düzenlenecek kongre, iş dünyasına ve kurumlara, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün ve saha uygulamalarının geliştirilmesi konularında katkıda bulunacak. Bununla birlikte dünyada kabul gören "Vizyon Sıfır" yaklaşımının içeriği ve temel prensipleri de katılımcılara aktarılacak. Kongrede, dağıtım sektörüne özgü bir yaklaşımla İSG kültürü, mahalli topraklama ve platformlu araçlarla ilgili çalışmalar değerlendirilecek.

ELDER "İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kongresi" 3.kez kapılarını katılımcılara açacak. Antalya’da 28 - 29 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrenin bu yılki ana teması dünyada kabul gören "Vizyon Sıfır" yaklaşımına ilişkin olacak.

ELDER’in EBRD Destekli Projesi Tanıtılacak

Kongrede Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) destekleriyle ELDER tarafından gerçekleştirilen, "Elektrik Dağıtım Sektöründe Yaşanan Ölümlü Kazaların Kök Neden Analizi Araştırması”na ilişkin proje sunumu yapılacak. Proje ile “Sıfır İş Kazası Vizyonu" kapsamında hem gerekli önlemlerle iş kazalarının ve kayıpların azaltılması, hem de farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Türkiye’den ve Yurtdışından Alanında Uzman Katılımcılar

İki gün boyunca gerçekleştirilecek oturumlarda her biri alanında uzman yurt içi ve yurt dışından davetli akademisyen ve sektör temsilcileri iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesine yönelik konuları masaya yatıracak. Kongrede şu konu başlıkları altında değerlendirmeler yapılacak: "İSG İş Dünyası için Neden Önemlidir? Vizyon Sıfır Neden En İyi Stratejidir?, İSG Kültürü ve Davranış Değişikliği, Dağıtım Sektöründe Mahalli Topraklama, Platformlu Araçlarda İSG Gereklilikleri, Elektrik Dağıtım Sektöründe İSG Ar-Ge Projeleri"

Vizyon Sıfır Nedir?

Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı'nın (ISSA) Vizyon Sıfır yaklaşımı, ölümcül ve ciddi iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için hayata geçirilen ve dünya genelinde kabul gelen bir önleme stratejisi olarak biliniyor. Kapsamlı bir önleme kültürünün amacı olan Vizyon Sıfır, aynı zamanda dünya çapındaki şirketleri, sağlıklı ve motive edilmiş bir iş gücüne yatırım yaparak iş kazaları ve hastalıklarını sistematik olarak azaltmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar