Kredi Kartı ile Komisyonsuz Ödeme

Kredi Kartı ile komisyonsuz fatura ödenebilir mi?

Kredi kartı ile MEPAŞ ve MEDAŞ elektrik faturasını ödemeye çalıştığımızda 2 taksitte %2-%3 arası komisyon ile karşı karşıya kalıyoruz. Hatta taksit sayısı arttıkça, artan bir faiz oranıyla karşı karşıyayız. Taksit sayısı 9'a çıktığında ilgili bankaya göre faiz oranları %7 ile %10 arası değişmekte.

Bir çok kişi kredi kartıyla faizsiz ve komisyonsuz şekilde elektrik faturası nasıl ödenir bunu araştırıyor. İlk aşamada karşımıza çıkan yöntem Deniz Bank'ın mobil FastPay uygulaması. Herhangi bir kredi kartını FastPay uygulaması üzerinde tanımlayarak elektrik faturanızı komisyonsuz bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bilmeniz gereken en önemli nokta ise uygulama üzerinden komisyonsuz olarak maksimum 750 TL'lik bir faturayı ödeyebilmeniz. Mesken tipi tarifelerde FastPay uygulaması güzel bir çözümken Tarımsal Sulama, Ticarethane veya Sanayi tipi abonelikler için efektif bir çözüm olmuyor.
İkinci yöntem ise çiftçi kredi kartları. Şuan MEPAŞ'ın Finansbank Tarım Kart, Şekerbank Hasat Kart ve İş Bankası İmece Kart ile anlaşmaları bulunuyor. Eğer bu 3 karttan birine sahipseniz elektrik faturanızı faizsiz ve komisyonsuz olarak hem tek çekim hem taksitle ödeyebilirsiniz.

Bu iki yöntem dışında kredi kartıyla komisyonsuz ödeme yöntemi bulunmuyor, eğer varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar