MEDAŞ Başarılarla Dolu 10 Yıl

Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir illerini aydınlatan MEDAŞ özelleştirilmesinin 10 yılını kutluyor. 1993 yılında kurulan şirketimizi 10 yıl önce 2009 yılı Ekim ayında Cengiz ve Alarko Holding ortaklığı devraldı. Devir sonrasında ilk işimiz insan kaynağı yapısını hızla değiştirmek oldu. Bu doğrultuda %55 olan teknik personel oranını %85'e çıkardık. Özeleştirme sonrasında iş süreçlerini önemli ölçüde değiştirdik. Süreçlerin neredeyse tamamının yazılım üzerinden yürümesini temin ederek 71 işletmemizde ki tüm uygulamalarımızda yeknesaklık sağladık. Çalışanlarımızın kendisini geliştirmesine büyük önem verdik her yıl düzenlenen yıllık 140.000 Adam saat eğitimle MEDAŞ'ı bir üniversite haline getirdik. İlk önceliğimizin çalışanlarımızın sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak olduğu bilinciyle mevzuatın getirdiği yükümlülüklerin ötesinde ilave önlemler aldık. İş güvenliği kurallarına uymayı iş kültürümüz haline getirdik. Devir öncesinde yıllık 20 milyon dolar seviyesindeki yatırımı 70 milyon dolara çıkarak bölgemizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verdik. Yatırım ve bakım çalışmaları sayesinde arıza sayısını 10 yıl öncesine göre 1/3 oranına indirdik kayıp kaçak oranı %9'dan %6,5'a düşürerek ekonomimize katkıda bulunduk.

En büyük sorunlardan biri olan tarımsal sulama tahsilatında başarı gösterdik. Bu sayede devir öncesinde kamuya yılda 150 milyon dolar eksik ödeme yapılan dönemden 10 yılda hazine'ye 1.5 milyar dolarlık katkıda bulunduğumuz seviyeye ulaştık. Tarımsal sulama bölgelerine enerji sağlayan hatlarda kesinti sürelerini azaltarak çiftçiye destek sağlayacak projeler geliştirdik. Konya'da kurduğumuz 150 kişilik Çağrı merkezimiz sayesinde müşterilerimizden gelen bildirimleri tek noktadan yönettik. Veri toplama çalışması ile müşterilerin dağıtım noktasından enerji kaynağına kadar olan tüm şebeke yapısını oluşturduk. Yatırımcılara örnek olmak için Türkiye'nin ilk resmi güneş enerjisi santralini kurduk. Kurduğumuz online başvuru sistemiyle elektrik mühendislerinin ve elektrikçilerin işletmelerimize gelmeden işlerini yapmalarını sağladık. Bütün teknolojik alt yapıları Coğrafi Bilgi Sistemi üzerinde kurgulayarak saha operasyonlarında maksimum verimlilik sağladık. Kalite kaydedici ve analizörler kullanılarak şebekeye enerji alınan noktalarda sürekli ölçüm ve izlemeyle verileri SCADA sisteminde topladık. SMS hizmetimizi uygulamaya başlayarak planlı ve plansız kesintiler konusunda müşterilerimizi bilgilendirdik. Köylerde kahvehane ve köy odaları toplantıları düzenleyip çiftçilerimizi düzenli olarak bilgilendirdik. En önemli çözüm ortağımız olan elektrik mühendisleri ve elektrikçiler ile belirli aralıklarla bir araya gelerek sorunlarımıza çözümler bulduk. Enerji kalitesini artırmaya yönelik kurduğumuz Arge ekibi ile gelişen yeni teknolojileri yakından takip ettik. Arge projelerine her geçen gün bir yenisini ekledik. Bölgemizdeki üniversitelerle projeler geliştirerek gençlerimizin yanında olmaya çalıştık. Türkiye'nin en iyi sanat galerilerinden birini Konya'ya açıp sanata destek verdik. bölgemizin markalarından biri olan Konyaspor'un en büyük sponsorlarından biri olduk.

Bütün bunların sonucunda Enerji Bakanlığı tarafından yapılan son 4 yılın anketinde memnuniyeti en yüksek dağıtım şirketi olarak iki kez 1. iki kez 2. olduk. TEDAŞ tarafından yapılan memnuniyet anketinde de birinciliğimizi hep koruduk. Yenilikçi ve teknolojik uygulamalarla insanı odağımıza alıyor ve 3000 çalışanımızla bölgemizde yaşayan 3.7 milyon vatandaşımıza değer yaratmak adına tüm enerjimizle görev yapıyoruz. Tüm müşterilerimize enerjisiz hayat düşünülemez ilkesinden hareket ederek son teknoloji ve çağdaş yönetim ilkelerini kullanarak kesintisiz kaliteli ve güvenli enerji sunmak için durmaksızın çalışıyoruz.



Yorumlar