Meram Futbol Turnuvasına Hazır mısınız?

meram turnuva

MERAM FUTBOL TURNUVASI KURALLARI

Futbol Turnuvasına katılan 16 takım, bölgelere göre belirlenen dört grupta tek maçlı lig usulüne göre mücadele edecektir. Grup maçlarında ilk iki sırada yer alacak toplam 8 takım çeyrek finale yükselir. Bu turdan itibaren tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacaktır.

Genel Müdürlük takımları hariç, tüm takımlarda belirlenen her işletmeden en az bir personel ve toplamda en az iki uzman ekip personeli bulunması zorunludur takımı kurmak takım başkanının sorumluluğundadır.

İki takım için maç sonrası yemek organizasyonu, maç yapılacak sahanın ayarlanması ve spor komitesi, hakem ve rakipler arasındaki koordinasyon görevi ev sahibi takım başkanının sorumluluğundadır.

Spor komitesi ile takımlar arasındaki iletişim, başvuruda belirtilen takım başkanı arasında olacaktır.

Grup maçlarında iki ya da daha fazla takımın puan eşitliği halinde sırasıyla şu kriterlere bakılır;
a) Genel Averaj,
b) Gol Fazlalığı,
c) Kart Durumu(sarı kart bir, kırmızı kart üç ceza puanı olmak üzere en düşük ceza puanına sahip olan takım üst sırada yer alır),
d) Eşitlik halen devam ediyorsa ilgili takımlar arasında kura çekilişi yapılacaktır.

Eleme turlarında beraberlikle sonuçlanan müsabakalarda uzatma uygulanmaz ve doğrudan penaltı atışlarına geçilir. Beşer penaltı sonunda eşitlik devam ediyorsa eşitlik bozuluncaya kadar seri penaltı atışları yapılır.

Oyunun Süresi

Maçlar 30 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Devre arası 5 dakikadır.

Oyuncuların Sayısı ve Nitelikleri

Takım kaptanları takım oyuncularından seçilmelidir.

Takım kadroları ve maç kadroları en fazla 10 oyuncudan oluşur. Tüm müsabakalar 7'şer kişilik takımlar halinde oynanacaktır.

Bir takımın oyun alanında 3 kişi kalması halinde müsabaka sona erer ve takım 3-0 hükmen mağlup ilan edilir.

Turnuva başladıktan sonra işten ayrılan oyuncular resmi çıkış tarihinden itibaren oynatılamazlar. Takımlar bu durumu bildirilmekle yükümlüdürler. İşten çıkış mazeretini ibraz etmek suretiyle işten ayrılan oyuncu yerine kurallara uygun yeni bir oyuncu bildirilebilir.

Oyuncu Değişikliği

Bir maçta takımların 3 oyuncu değiştirme hakkı vardır. Oyunun durduğu anda hakemin onayıyla değişiklik yapılır.

Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna dahil olamaz.

Kaptanlar

Takımların tek yetkilisi kaptandır. Kaptanlar oyun kurallarını iyi bilmeli ve turnuva boyunca hakemlere ve görevlilere yardımcı olmalıdırlar.

Hakemler

Her maç oyun kurallarını uygulamada tam yetkili olarak atanmış hakemler tarafından yönetilir. Hakemlerin oyun ile ilgili kararları nihaidir. Hiç bir koşulda kural hatası veya hakem hatası vs. gerekçelerle müsabaka tekrarı yapılmaz. Hakeme itiraz edilemez. Edilirse kart cezası uygulanır.

Turnuva maçlarını spor komitesinin belirleyeceği hakemler yönetecektir. Takımların maç yönetmek üzere belirlenen hakeme itiraz hakkı yoktur. Bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır.

Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar.

Cezai Durumlar

Kural dışı oyuncu oynatan takımlar 3-0 hükmen mağlup ilan edilir.

Hükmen mağlubiyet gerektiren durumlarda ilgili takıma ihraç dahil her türlü ek ceza verilebilir.

Takımlar maç saatinden otuz dakika önce tesiste hazır bulunmalıdır. Hakem müsabaka için sahaya çıktığında 5 oyuncu ile sahada yer almayan takım hükmen mağlup ilan edilir (3-0).

Turnuva boyunca saha içi ve saha dışında centilmenliğe aykırı tutum ve davranışlar cezalandırılacaktır.

Takımlar seyircilerinden sorumludur. Seyircilerinin centilmenliğe aykırı tutum ve davranışları nedeniyle takımlara ihraç dahil her türlü ceza verilebilir.

Aynı maç içinde 2 sarı karttan kırmızı kart gören oyuncular ve toplamda 3 sarı kart gören oyuncular bir sonraki maçta oynayamaz. Doğrudan kırmızı kart gören oyuncu 2 maç ceza alır ve yerine başka bir oyuncu dahil edilemez. Hakem raporları doğrultusunda cezalar arttırılabilir.

Cezalarla ilgili hiç bir koşulda erteleme yapılmaz.

Diğer

Ofsayt, taç ve geri pas kuralı uygulanmaz.

Diğer tüm futbol oyun kuralları uygulanır.

Serbest vuruşlarda baraj mesafesi 4 m'dir. Hakem tarafından belirlenecektir.

Topun oyun sahasının tavanındaki branda, ağ veya demire çarpması halinde oyun devam eder (golle sonuçlanan durumlar dahil).

Yorumlar