Yeni Mahsuplaşma Yönetmeliği Yayınlanacak

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası işbirliği ile Konya’da gerçekleştirilen ‘’Çatılarda Güneş Enerjisi Santrali Uygulama Fırsatları’’ başlıklı seminerin konuşmacıları arasında yer aldı.

Tancan burada yaptığı konuşmada aylık mahsuplaşmaya imkan verecek yönetmelik taslağı üzerindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve gelecek hafta yayınlanacağını söyledi.

Abdullah Tancan yeni dönemde elektrik tüketiminin olduğu yerde üretim yapılmasına yani çatılara ağırlık verileceğini ve tüketim noktasında üretimleri teşvik etmek istediklerini kaydetti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Yürütülebilecek Faaliyetlere İlişkin Yönetmelik’ taslağını 31 Ekim 2018 günü yayınlamış ve taslak 30 Kasım 2018 tarihine kadar kamuoyu görüşüne açık tutulmuştu.

Taslakta lisanssız elektrik üretim sektörünün uzun zamandır talep ettiği aylık mahsuplaşma sisteminin işleyişi yer almış. Aynı zamanda elektrik depolamaya yönelik faaliyetler de lisanssız elektrik üretim düzenlemelerine ilk defa girmişti.

Kaynak : Yeşil Enerji

Yorumlar